Norsk English Uvdal Resort


Kortreiset Jazz-blings

 Kortreist Jazzblings

Tilfeldigheter og stort kontaktnett skaper spennende muligheter. Sigrid E Heggelien fra Uvdal har samarbeidet med Aud Marit Eriksen, som er prosjektleder fo
r Mattorget under Jazzfestivalen, ved flere anledninger. Aud Marit ønsket å ha kortreist mat på menyen under festivalen, og det ble den spede starten på en spennende reise for Jazzblingsen fra Uvdal til Kongsberg.

Sigrid er kokk, og har en variert erfaringsbakgrunn. I tillegg til å være kreativ og initiativrik, har hun også teft for gode muligheter som kommer i hennes vei. Da hun hørte at Jazzfestivalen ønsket lokalprodusert, sunn og kortreist mat på menyen, gikk telefonen varmt på vei oppover Numedal. Bare kort tid i forveien hadde hun inngått et tett samarbeid med Uvdal Resort der de i felleskap ønsket å satse på matservering og catering. Uvdal Resort tente umiddelbart på ideen om å være med på det største arrangementet i regionen, og så var hjulene i gang.

Ønsket om lokalprodusert og kortreist mat gjorde at Spekeburet ble dratt inn i samarbeidet. De hadde nylig vært med på en større leveranse som fikk god mottagelse, så veien var derfor kort for å spørre om de var interessert i videre samarbeid. Sigrid og Tore Nilsen driver Ødegården i Uvdal. De satser offensivt på produksjon og foredling av storfekjøtt, og har stabburstørka pinnekjøtt og spekemat som spesialitet. Det er kun få produsenter i landet som tørker og bearbeider kjøtt etter denne århundregamle tradisjonen, og det gir kjøttet en særegen smak som kundene vet å verdsette. 

- Det er utrolig artig å være med på et så stort arrangement som dette, sier Sigrid, og skyter inn at hun også ser Kongsberg som et lokalmarked i forhold til både catering og kurstilbud. I tillegg til at hun er hovedansvarlig for utviklingen av matservering og cateringtilbudet ved Uvdal Resort har hun vært med og startet opp et kurskonsept rundt matlaging som har fått en enorm respons. Kursene fulltegnes i løpet av en dag, og det etterspørres allerede oppfølgingskurs. Konseptet heter ArtigMat, og hensikten er å få fram matgleden og kreativiteten i hverdagen.

Baker Tore Svensson ved Nye Risan har spesialprodusert blingsene for Uvdal Resort, med utgangspunkt i et av brødene som Rødberg barnehage  utviklet og satte i produksjon for noen år tilbake. Fylt med hjemmelaget pesto og lokalprodusert kjøtt som hovedingrediens, er Jazzblingsen en saftig og smaksrik håndmat som gjengen fra Uvdal håper faller i smak! De deler for øvrig mattelt med Storaas Gjestegård, og har fått orkesterplass midt på kirketorget med Tubaloon som nærmeste nabo.
 
 
 
 
 

Camp Uvdal
N-3632 Uvdal
Norway
T +47 32 74 31 08 
M +47 99 22 82 10     
 
 
 
FIND US ON
 
 

eXTReMe Tracker